SOS droge handen

handen wassen onder stromend water met fruit op de achtergrond naast de wastafel

We wassen de laatste weken onze handen veel vaker, met vaak erg droge handen tot gevolg, soms zelfs met kloofjes.  Ze kunnen ook erg pijnlijk aanvoelen door de kapotte of aangetaste huid.

Handzepen bevatten vaak synthetische schuimmakers en sulfaten. Deze verstoren onze natuurlijke huidbalans en verzwakken onze huidbarrière.
Weten wat je smeert en hiermee rekening houden, kan al een groot effect hebben op die ruwe handen.

Om te beginnen kan je op basis hiervan je keuze van zeep maken. Je kan kiezen voor een plantaardige en sulfaatvrije versie. De Skin Washes van RainPharma zijn hier een excellente optie. Ze zijn 100% natuurlijk en plantaardig. Ze reinigen jouw huid op milde wijze en houden de huidbarrière intact. Ze zijn er in 22 verschillende geuren. Momenteel is tijm bv. je ideale Skin Wash, tijm heeft immers een ontsmettende functie.

Na deze eerste stap is het uiteraard ook heel belangrijk om te hydrateren. Een kapotte huid met kloven is een ideale plek voor bacteriën en virussen om zich in te nestelen.
Als hydratatie kan je starten met de Prebiotic Skin Lotion. Smeer elke keer na het wassen je handen hiermee in en voel het enorme verschil al na een paar keer.
Heb je echt al last van kloven, dan is de Fascinating Broccoli Seed Oil wel een aanrader. Smeer dit als een maskertje op je handen en laat intrekken (bv. gedurende de nacht). Ideale aanvulling bij de Prebiotic Skin Lotion.

Nog een topper om je handen te verwennen is de Exceptional Hand and Nail cream. Smeer in het begin je handen zo’n 5 à 10 keer per dag hiermee in. Je zal snel opnieuw fluweelzachte handen hebben en dan kan je dit aantal keren afbouwen naar zoveel je zelf maar wil

Zo, meer dan keuze genoeg om die handen te verwennen en verzorgen op een zachte manier!

Recommended Posts