Super C Boost

Vitamine C, een vitamine die iedereen kent!

Vitamine C wordt gebruikt om de algemene weerstand te verhogen, je immuunsysteem m.a.w. te boosten en bij verkoudheden en allergieën (bv. hooikoorts). Het is ook een anti-oxidant, dus het wordt zeker ook aangeraden bij stress, roken, alcohol, …
Ook wanneer je een ijzertekort zou hebben, wordt dan extra vitamine C aangeraden.
En last but not least, vitamine C stimuleert de collageenaanmaak. Het is dan ook aanbevolen als anti-aging. Ook bij een wonde die slecht geneest, is extra vitamine C ideaal.
Heb je snel last van blauwe plekken of bloedend tandvlees? Vitamine C! En om verder te gaan op de huid, bij huidverslapping, couperose en spataders is vitamine C eveneens een aanrader!

Waarom nu kiezen voor Super C Boost? Wat is er zo speciaal aan?
Vitamine C heeft voor de opname mineralen zoals calcium en/of magnesium nodig. Als deze mineralen niet beschikbaar zijn, zal het lichaam de eigen reserves aanspreken. In Super C Boost is de vitamine C al gebonden aan een mineraal (ontzuurd). De voordelen hiervan zijn dat de eigen reserves gespaard worden en dat er een snelle en makkelijke opname is.
Hoe herken je dan ontzuurde vitamine C op een verpakking?
Bij ontzuurde vitamine C zal er ‘calciumascorbaat’ of ‘magnesiumascorbaat’ staan i.p.v. ascorbinezuur.

In Super C Boost zitten er ook citrus bioflavonoïden. Dat zijn de natuurlijke compagnons van vitamine C. Door gebruik te maken van deze citrus bioflavonoïden wordt de vitamine C beschermd tegen oxidatie en wordt de activiteit verlengd en verbeterd.

 

Nog enkele weetjes over vitamine C:

  • Rokers hebben een hogere behoefte aan vitamine C
    Vitamine C is een sterke anti-oxidant. Het wordt gebruikt om de schadelijke stoffen te neutraliseren. Roken breekt zowel vitamine C als E af. Vitamine E beschermt het longweefsel tegen de werking van vrije radicalen.
  • Vitamine C verbetert de opname van ijzer. Bij een licht ijzertekort kan je bij ijzerrijke maaltijden (spinazie, vlees, vis, eieren, bladgroenten) vitamine C bijnemen.
  • Bij behandelingen die collageenaanmaak stimuleren neem je best extra vitamine C in.
    Vitamine C is erg belangrijk bij de aanmaak van collageen. Zonder vitamine C kan collageen niet gesynthetiseerd worden. Door voldoende vitamine C te nemen, kan de behandeling zijn volle potentieel bereiken.
  • Wist je dat je 10 sinaasappels of 125 appels zou moeten eten om dezelfde hoeveelheid vitamine C binnen te krijgen als bij 1 capsule Super C Boost? Een hoge fruitinname geeft ook een hoge suikerinname, en dat is dan weer minder gezond. Super C Boost levert de nodige vitamine C (500mg).

Recommended Posts