Minerale make-up: wat zijn de voordelen ervan?

lipsticks, lipgloss en opgemaakte ogen

Je hebt waarschijnlijk al de aankondiging van de gratis workshop van Bellápierre op de Facebookpagina zien verschijnen. Maar wat is nu die minerale make-up, maar vooral, wat zijn de voordelen ervan?

Vooraleer ik jullie de voordelen ervan opsom, wil ik graag even uitleggen waarom ik minerale make-up aanbied en ermee werk.
Voor de verzorgingsproducten ben ik heel bewust op zoek gegaan naar natuurlijke producten die onze huid respecteren. Dus is het niet meer dan logisch dat deze lijn ook wordt doorgetrokken naar de make-up. Het zou maar al te gek zijn om onze huid te reinigen en te hydrateren met natuurlijke producten zonder schadelijke ingrediënten, maar ze dan nadien af te sluiten met een chemisch laagje.

In het enorme aanbod aan cosmetica is het niet gemakkelijk om de juiste producten te vinden voor jouw huidtype. Een eerste groot voordeel van minerale make-up is dat het geschikt is voor elk huidtype. Iedereen kan dit dragen! Vooral voor vrouwen met huidproblemen biedt het de ideale oplossing. Iemand met bv. acné zal heel vaak deze willen verstoppen onder een laag foundation. Synthetische make-up gaat echter de poriën verstoppen, waardoor de acné uiteindelijk nog erger zal worden. En zo belanden deze vrouwen vaak in een vicieuze cirkel, want ze gaan dan juist nog meer smeren om nog meer te verdoezelen.
Ook andere huidaandoeningen zoals psoriasis en rosacea hebben baat bij minerale make-up en dus ook voor deze vrouwen zijn deze producten uiterst geschikt.

De producten van Bellápierre bestaan uit pure mineralen. De hoofdingrediënten zijn mica, ijzeroxiden, zinkoxide en titaniumdioxide.
Zinkoxide en titaniumdioxide bieden naast een kalmerende werking op de huid ook nog een natuurlijke zonnebescherming die overeenkomt met een SPF 15.
Minerale poeders zijn dus, zoals hierboven reeds uitgelegd, non-comedogeen en olievrij, ze zullen de poriën dus niet verstoppen. Ze hebben ook anti-inflammatoire (ontstekingswerende) en anti-oxidante eigenschappen.
De producten zijn eveneens allemaal hypo-allergeen. Ze bevatten geen bismutoxychloride, talk, oliën, additieven, vulstoffen of andere schadelijke stoffen.
En toch blijft je huid heel natuurlijk aanvoelen, je hebt niet het gevoel dat ze verstopt zit onder een laagje.

Test zeker en vast eens minerale make-up uit en je zal zelf de voordelen ervan ontdekken en ervaren!

Recommended Posts