Een goed gereinigde huid

damesgelaat waar water op neervalt

Overdag komt onze huid vaak in contact met allerlei stoffen die deze vervuilen. Dit kan zowel van buitenaf komen (denk maar aan make-up, zonnecrème, uitlaatgassen, airco, …) als vanuit ons lichaam zelf (zweet, talg, dode huidcellen, …).
Reinig je jouw huid niet goed, dan kan dit zijn sporen nalaten. Er kunnen dan puistjes, comedonen (de zogenaamde ‘zwarte puntjes’) en rimpels ontstaan. Je verzorgingsproducten kunnen dan ook hun werk niet goed doen, met een vale teint tot gevolg.

Maar hoe ziet een goeie reiniging er dan uit?
Wanneer je je vloer poetst, dan doe je dat toch ook niet met enkel water? Hiervoor gebruik je een allesreiniger of nog beter een product aangepast aan je type vloer.
Wel, met onze huid gaat dit net zo. Alleen gebruiken we beter geen zeep voor ons gelaat, omdat dit veel te agressief reinigt. Je verwijdert hiermee ook het zelfaangemaakte beschermlaagje van je huid en dat is zeker niet de bedoeling.
Een eerste stap in een goeie reiniging is een reiniger op oliebasis. Hiermee verwijder je make-up, resten zonnecrème en talg. Olie trekt olie aan, vandaar eerst deze reiniger. Nadien ga je over op een reiniger op waterbasis. Deze verwijdert de wateroplosbare vuildeeltjes, met als resultaat een zuivere huid die niet droog of trekkerig aanvoelt. Gebruik je geen make-up of zonnecrème, dan kan je de eerste stap (reinigen met olie) wel eens overslaan, als je merkt dat het wat veel wordt voor je huid.

1x per week kan je tussen die 2 voorgaande stappen ook nog een scrub uitvoeren. Let er hierbij wel op dat de scrubdeeltjes uit een ronde korrel bestaan. Dit is zoveel zachter voor je huid!
Eveneens kan je 1x per week een maskertje leggen, naargelang de behoeften van je huid op dat moment.
De reiniging afsluiten doe je met een milde toner om het uitdrogende effect van water weg te nemen. Water kan immers hard zijn voor je huid.
Ga hier zeker voor een alcoholvrije versie. Alcohol verwijdert immers weer de natuurlijke oliën die je huid aanmaakt.

Uiteraard volgt na de reiniging best hydratatie met een dag- of nachtcrème.

Let er bij de aankoop van je verzorgingsproducten wel op dat deze vrij zijn van parabenen, zeep en parfums. Parabenen bv. kunnen een invloed hebben op je hormoonhuishouding, wat dan weer een effect kan hebben op je huid.

Reinig je huid ook zowel ’s morgens als ’s avonds. Tijdens de nacht scheidt onze huid afvalstoffen af (voornamelijk tussen 23u en 3u), die je ’s ochtends best verwijdert. Zo kunnen de werkstoffen van je verzorgingsproducten beter in je huid dringen.

Maak nu van het reinigen van je gelaat 2 zalige verwenmomentjes!

En wees zeker niet bevreesd om raad te vragen over de juiste producten voor jouw huid! Ze is immers je visitekaartje!

Recommended Posts